Androidról álmodik

Leépít a Motorola, de fejleszt Androidra

Túl sokfelé kellene elapróznia erőforrásait az Androidnak, amibe a már korántsem annyira sikeres vállalatnak bizony beletört a bicskája. És még itt a válság is...

2008.10.30 07:40Z., ma.hu

Az amerikai Motorolának valóban rengeteg problémával kell küszködnie, és ezek közül az egyik legnagyobb az, hogy a fejlesztések tekintetében túl sokfelé kötötték le magukat, hiszen a vállalat jelenleg hat (!!!) platformra fejleszt, és ezt egyszerűen nem bírják erőforrásokkal.

A döntés elodázhatatlanná vált, így aztán a mobil üzletágért felelős Sanjay Jha előállt a farbával: a platformok számát háromra kell csökkenteni, és a forrásokat elsősorban a még friss Androidra kell összpontosítani - vagyis mindent egy lapra kell feltenni. A tervek szerint a Motorola első Androidos telefonja csak 2009-ben jelenik meg, azonban a megbízható források úgy vélik, hogy a Motorola hatalmas erővel fejleszt a Google platformjára.

A feltételezések szerint a Motorola a Windows Mobile készülékeket az üzleti felhasználóknak szánja, saját, P2K nevű platformját pedig a low-end készülékekben fogja használni - a többiek a Google platformját kapják. Ez tehát azt jelenti, hogy a fogyasztóknak elsődlegesen szánt készülékek mind Android-alapúak lesznek. (Ez egyúttal azt is jelenti, hogy azt az akár többezer fejlesztőt, akik nem ezekre a platformokra fejlesztenek, akár még el is bocsáthatják).

Azt csak jövőre lehet majd megmondani, hogy a Motorola stratégiája mennyire vált be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.