Közösségi érzelmek

Új lájk gombok jönnek, ne lepődjön meg!

Globálisan is elérhetőek lesznek a Facebookon az új like gombok. A tetszik mellé hat új gomb érkezik.

2016.01.27 16:31ma.hu
Screenshot

A Bloomberg gazdasági lapnak adott interjúban jelentette be a Facebook, hogy „heteken belül” globálisan, így Magyarországon is elérhetővé válnak az új lájk gombok – írja az ite.hu. A Facebook az elmúlt hónapokban több országban is tesztelte az új tetszik gombokat, amelyek a Facebook Reakciók elnevezést kapta.

A love, a haha, a yay, a wow, a sad és az angry, amiket magyarra a szeretem, a vicces, a szuper, a hűha, a szomorú és a mérges nevekre lehetne fordítani, ugyanakkor nem voltak globálisan sikeresek.
 
A szupert nem értik mindenhol
Chris Coxszóvivő elmondása szerint a yay, azaz szuper gomb, nem volt globálisan érthető, azaz egyes kultúrákban nem volt teljesen egyértelmű a jelentése, így ez a tesztelés során elbukott. Ez tehát nem lesz része a Facebook új gombjainak.

A kísérlet során a Facebook szociologusok bevonásával finomította az új gombokat és azok megjelenését a végső változat kiválasztásához.

A párizsi merénylet mérföldkő volt
Cox szerint a tesztelés során a Párizs merényletek komoly mérföldkövet jelentettek. A tesztelő országokban a felhasználók tömegesen használták az új gombokat, ami mutatja ezek sikerét.

Szerethetsz valamit, vagy szomorú lehetsz valami miatt, esetleg mérges. Az emberek az okostelefonokon nem szeretnek gépelni, és a tetszik gomb nem mindig fejezte ki azt, amit éreztek” – nyilatkozta a szóvivő a Bloombernek.

Az új gombok nem lesznek azonnal láthatóak a Facebookon, hanem az egeret a Tetszik gomb fölé navigálva válnak majd elérhetővé.

Bár pontos dátumot a szóvivő nem mondott, azt nyilatkozta heteken belül mindenhol elérhetőek lesznek az új gombok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.