A vezetés élménye felturbózva

Igazi számítógép az autóban

A HS Networks egy olyan kocsiba szerelhető navigációs és szórakoztató rendszert mutatott be, ami olyan dolgokra képes, melyeket inkább egy szórakoztató PC-től vártunk volna.

2008.10.28 09:09koac, ma.hu

A szöuli illetőségű HS Networks különböző bemutatókon promótálja legújabb fejlesztését, amely egy autós navigációs és szórakoztató rendszer, mely képes arra, hogy filmeket és zenéket játsszon le CD-ről vagy akár DVD-ről. A NAVist III néven futó készülékben egy kivehető merevlemezt illetve DVD lejátszót találunk. A csomag másik része természetesen egy kijelző mely jelen esetben 7 hüvelykes méretekkel rendelkezik, és amellett, hogy adott esetben a DVD filmünket nézzük rajta, egy tolatókamera képének megjelenítésére is képes. Emellett persze fotókat is nézegethetünk általa. Olyanokat melyek a HDD-n találhatóak, vagy mondjuk olyanokat, melyeket egy SD kártyán tárolunk. A készülék egyébként DivX videók lejátszására is képes.

A masinériát két darab 600 Megahertzes processzor hajtja. Természetesen autó révén a rádió sem hiányozhat az opciók közül, így az AM/FM tuner jelenléte teljes mértékben indokolt. Van még itt egy 5x50 Wattos erősítő, Dolby Pro-Logic és DTS támogatás, Bluetooth, USB 2.0 de iPod kábelt is mellékelnek a gyártók. Zenéinket a kijelzőn elhelyezett gombokkal vezérelhetjük, vagyis a sofőrnek nem kell majd kézbe vennie a csatlakoztatott lejátszót, elég lesz a középső konzolhoz nyúlnia, ha zenét szeretne választani.

A HS Networks jelenleg disztribútorokat keres, így természetesen egyelőre nem tudni, mennyibe fog kerülni egy ilyen készülék. Afelől azonban nincsenek kétségeink, hogy lesz olyan kuncsaft, aki lát majd fantáziát a NAVist III-ban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.