Török akciócsoport

Csúnyán meghekkelték az orosz távközlési miniszter Instagramját

Török hackerek feltörték és török zászlókat, illetve harci repülőgépeket ábrázoló képekkel árasztották el az orosz távközlési és tömegtájékoztatási miniszter fiókját az Instagram fényképmegosztó internetes közösségi oldalon vasárnap.

2016.01.04 09:16MTI

A magukat "Börtecine kibercsoportnak" nevező hackerek az orosz és török média beszámolói szerint törölték Nyikolaj Nyikiforov orosz távközlési és tömegtájékoztatási miniszter fotóit az Instagramról, és török zászlókat, török katonákat, egy vadászgépet, valamint egy, a modern Törökország megalapítóját, Musztafa Kemal Atatürköt ábrázoló képet töltöttek fel azok helyére.

Az Instagram később visszaállította Nyikiforov eredeti fiókját és az azon található fotókat. A miniszter mindazonáltal egy nyilatkozatában kifogásolta, hogy a közösségi oldal üzemeltetője csak a fiókja feltörése után kilenc órával reagált az incidensre.

Törökország és Oroszország kapcsolata az utóbbi időben elmérgesedett, miután Ankara novemberben lelőtt egy szíriai bevetésen részt vevő orosz vadászbombázót a török-szíriai határnál. A török média arról számolt be december végén, hogy orosz hackerek az incidenset követően kiterjedt kibertámadást hajtottak végre törökországi szerverek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.