Képzések is indulnak

Notebookhoz és táblagéphez juthatnak a Nyíregyházán és a járásában élők

Az eszközök szétosztásához időzítve 2016 tavaszán a digitális készségeket átadó képzések is elkezdődnek.

2015.11.16 13:07MTI

A Digitális Magyarország Program keretében megnyílt az a pályázat, amelyben közel ötezer notebookhoz és ezer táblagéphez juthatnak a Nyíregyházán és a járásában élők - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a nyírségi városban kialakított programiroda hétfői átadásán.

Solymár Károly Balázs elmondta, 2016 első félévének végére nem lesz a városban olyan háztartás, amely nem lesz képes hozzáférni a 30 megabites, szupergyors internethez. Hozzátette, hogy az eszközök szétosztásához időzítve 2016 tavaszán a digitális készségeket átadó képzések is elkezdődnek.

A beruházás keretében a Nyíregyházi Főiskola világszínvonalú, 10 gigabites hálózati kapcsolatot és száz százalékos wifi-lefedettséget kap, emellett 2016 végéig olyan informatikai fejlesztések valósulnak meg Nyíregyházán, amelyek az itt élők biztonságát és információhoz való jutását támogatják - közölte a helyettes államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.