Az internetes eléréssel is a multikat segítik?

Jó-e nekünk a kétsebességes internet?

Az EP lehetővé tenné, hogy gyorsabban letölthető legyen azon cégek, szervezetek honlapja, akik ezért fizetnek az internetszolgáltatójuknak.

2015.11.10 17:02MTI

Az LMP számára elfogadhatatlan az Európai Parlament (EP) azon döntése, amely lehetőséget adna a tőkeerős multinacionális vállalatoknak kedvező, "kétsebességes internet" bevezetésére.

Ikotity István, az Országgyűlés LMP-s képviselője keddi sajtótájékoztatóján rámutatott: az EP lehetővé tenné, hogy gyorsabban letölthető legyen azon cégek, szerezetek honlapja, akik ezért fizetnek az internetszolgáltatójuknak.

A képviselő szerint ezzel a tőkeerős cégeket segíti az unió, és hátrányba hozza például a kezdő vállalkozásokat, vagyis ahogy a politikus fogalmazott: a "kisebbek a leállósávban kullognak majd, míg a nagyok a gyorsítósávba kerülnek". Mint mondta, ez nem az emberek érdekét szolgálja, akik ezúttal is alulmaradtak a gazdasággal, a pénzzel szemben.

Különösen hátrányos lehet a döntés az innovatív iparágaknak, holott ezek lehetnek Magyarország kitörési lehetőségei - értékelte Ikotity István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.