Forradalmi újítás

Segélyhívó "gomb" kerülhet a következő iPhone készülékekbe?

Mobileszközre optimalizált ujjlenyomat-aktiválással működő pánikmód.

2015.11.09 14:23ma.hu
Screenshot

Az Apple új szabadalmat nyújtott be az illetékes hivatalhoz, amely egy olyan szituáció kezelésére vonatkozik, amikor az iPhone-felhasználók valamilyen okból kifolyólag veszélyben érzik magukat - írja a tech-live.hu.

Az új fejlesztés, ami a „mobileszközre optimalizált ujjlenyomat-aktiválással működő pánikmód” nevet kapta, elsősorban betöréseknél, mberrablásoknál, és különböző vészhelyzeteknél lehet majd hasznos a felhasználók számára, ugyanis a leírás szerint az új funkcióval titokban kérhetünk majd segítséget a rendőrségtől.

Az Apple Touch ID fejlesztése jelen pillanatban leginkább a képernyőzár feloldására és a biztonságos vásárlás végrehajtására szolgál, azonban a jövőben ez változhat, hiszen a rendszer képes lesz felismerni egy „titkos” ujjlenyomatot is, ami amellett, hogy lezárja majd a készüléket, elindítja a kameraalkalmazást, a hangrögzítőt, és egy segélykérő üzenetet is kiküld az illetékes hatóságokhoz.

Látható tehát, hogy a mostani tervek nem a készülék eltulajdonításának megakadályozását szolgálják, hanem magát a felhasználót védenék a különböző veszélyes szituációktól - szögezi le a cikk.

Mivel egyelőre csak egy benyújtott szabadalomról beszélünk, nehéz megjósolni, hogy mikor kerülhet majd alkalmazásra a fejlesztés, mindenesetre mi nem lepődnénk meg, ha ennek megvalósítására már a közeljövőben sor kerülne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.