Picobook Pro

WiMAX-os netbookot kínál az Apricot

Az Apricot Computers egy olyan mini gépet tervez rövidesen piacra dobni, melyet akár WiMAX támogatottsággal is kérhet majd a vásárlóközönség.

2008.10.18 08:59koac, ma.hu

Az Apricot Computers bejelentette, hogy a 8.9 hüvelykes Picobook Pro névre keresztelt netbookjával szándékszik visszatérni a brit piacra. A gép meglepő módon nem az Intal Atom procijára támaszkodik, hanem egy 1.2 Gigahertzes VIA C7-M magot kapott, mely egy olyan VIA alaplapon csücsül, melyet integrált grafikai megoldással is elláttak. A gyártó ígérete szerint a címben is említett WiMAX modul egy választható opció lesz, ezáltal a Picobook Pro egyike lesz az elsők netbookoknak – ha éppen nem a legelső lesz – amely támogatja ezt a fajta szélessávú vezetéknélküli hálózatot.

A kicsiny gépbe egyébiránt 1 giga RAM kerül, valamint egy 60 Gigabájtos merevlemez, melyre a gyártó előzőleg Linux operációs rendszert installál, de a Windows XP is elérhető opció lesz. Az Apricot ígérete szerint a gépnek kevesebb, mint 30 másodpercre lesz szüksége a bootoláshoz. További tartozékok még a már megszokottnak mondható Wi-Fi modul, egy 1.3 megapixeles kamera, két darab USB 2.0-ás slot, valamint egy memóriakártya-olvasót is találunk a Picobook Próban. A gép körülbelül 1 kilogrammot nyom, miközben a rendelkezésre álló használati idő várhatóan 4 óra körül mozog majd.

Az Egyesült Királyságban élő ügyfelek már most is megrendelhetik a készüléket a gyártó weboldaláról. A szállítás november 1-jén kezdődik. Az alapfelszereltséggel bíró Picobook Pro 481 dollárt, vagy 279 fontot kóstál majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.