Kodak Zi6

HD kamera a zsebben

Erről a kütyükategóriáról még nem sok szó esett hasábjainkon, ideje tehát, hogy megtörjük a jeget, és bemutassuk a Kodak hordozható, zsebméretű HD videókameráját.

2008.09.30 13:39Z., ma.hu

Az aprócska méretű Kodak Zi6 videókamera valódi HD felbontás rögzítésére alkalmas, vagyis tudja a 720p/60 fps-es felbontást. Kedves újítás az, hogy a kamerát kábel nélkül is lehet számítógéphez csatlakoztatni a kihajtható USB-aljzatnak köszönhetően, valamint természetesen TV-hez vagy HDTV-hez is csatlakoztatható.

A kütyü hátulján egy nagyméretű 2,5 hüvelykes kijelzőt találunk, valamint két gombot és egy joysticket, amivel irányíthatjuk a különböző tulajdonságokat. A kamera állványon is használható, és 2 szabványos ceruzaelemmel működik, felvételeink pedig SD kártyára mentődnek el.

A készülék használata igen egyszerű: csak be kell kapcsolni, és két másodpercen belül már indulhat is a felvétel. Sajnos a belső memória mindössze 30 másodpercnyi videót enged felvenni, tehát memóriakártya nélkül az apróság jószerével használhatatlan.

A videó minősége természetesen egy ilyen optikával nem lehet professzionális, de ki is várná ezt el egy 180 dolláros kütyütől. Az optika szinte az életéért küzd, amikor világos területekről sötét területekre irányítjuk a felvételt, a szükséges beállításokat 4-5 másodpercnyi szenvedés alatt sikerül megtalálnia. A hangminőség sem az a csúcsszuper, nincs például zajszűrő, így aztán tengerparton szép kis háttérzajt kapunk majd - csak nem a tenger hullámzását fogjuk hallani, hanem azt, ahogy a szél belefúj a mikrofonba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.