Internet-konzulktáció

Az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát rendeztek

Az informatikai ismeretek oktatásával kapcsolatos minikonferenciát tartottak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció szakmai megbeszéléseinek elemeként.

2015.04.10 13:38MTI

Mint írták, a találkozón a Nemzeti Pedagógus Kar, az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, a Diákújságírók Országos Egyesülete, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Infotér Egyesület képviselői vettek részt.

Az IntenetKon közleménye szerint a rendezvény legfontosabb kérdései a köznevelési intézmények számítástechnikai eszközellátottsága, a digitális tananyagok szerepének növelése, a tanárok informatikai képzettsége és a köznevelés tantárgyainak oktatása során alkalmazható informatikai eszközök és módszerek voltak.

Jelezték: Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője a szakmai egyeztetésen megerősítette, hogy a konzultáció kérdései között a digitális kompetenciák, valamint az informatika és az oktatás kapcsolata kiemelten szerepel majd, hiszen a beérkezett 2770 kérdésjavaslat jelentős hányada vonatkozott az informatikai képzettség növelésének fontosságára.

Mint írták, a szakmai szervezetek képviselői arra hívták fel a figyelmet, hogy a tanulók jelentős része nem vagy nem helyesen használja az internettel kapcsolatos ismereteit, a tanároknak pedig informatikai képzésre volna szükségük, valamint annak bemutatására, miként használhatják az oktatásban a modern információtechnológiai eszközöket.

A közlemény szerint a következő hetekben további egyeztetéseket tartanak a jövő magyar internetéről különböző szakmai szervezetekkel és piaci szereplőkkel, valamint május 8-án Deutsch Tamás a 22. országos ifjúsági sajtófesztiválon diákújságíróknak válaszol majd az InternetKonnal kapcsolatos kérdésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.