Gyorsabb adatátvitel

Új, sebesebb CF memóriakártyák a Lexartól

A Lexar újonnan bemutatott Compact Flash memóriakártyái majdnem kétszer akkora sebességre képesek, mint a cég korábbi, hasonló jellegű eszközei.

2008.09.24 13:51koac, ma.hu

Mint minden egyéb területén az informatikai világnak, a memóriakártyák frontján is elsődleges szempont a minél nagyobb sebesség. Ezen célt figyelembe véve készítette el legújabb Compact Flash memóriakártyáit a Lexar. A Photokina show keretein belül bemutatott eszközök az elődökhöz képest 75%-al gyorsabb adatátvitelre képesek.

A gyártó Professional családjának tagjai 35 MBps (233x) sebességre lesznek képesek, szemben a korábbi 20 MBps-al (133x). Az új gyorsabb kártyákat három féle méretben hozza ki a Lexar, lesz belőlük 2, 4 illetve 8 gigabájtos verzió is. Mindhárom verzió Ultra Direct Memory Access azaz UDMA kompatibilis lesz, ennek következtében a Lexar bejelentette új, nagysebességű UDMA-kártyaolvasóját is, hiszen kell, hogy legyen egy olyan eszköz, amely kihasználja a kártyák megnövekedett sebességét. Ezen újítások mellé a gyártó Image Rescue 3 nevű képvisszaállító szoftvert is mellékel majd mindegy egyes Compact Flash kártyához.

A Professional 233x CF kártyák piacon történő megjelenése októberre tehető. Áruk egyelőre nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.