Csontváz PC

Nyílt számítógépház az Antectől

Egészen egyedi kialakítású számítógépházat szándékozik piacra dobni az Antec. Az újfajta megjelenés teljesen eltér azon szokványos formáktól, amiket eddig megszokhattunk.

2008.09.19 13:01koac, ma.hu

Az Antecnek sikerült teljesen új aspektusból megközelítenie a számítógépház fogalmát. A rövidesen piacra kerülő építményük talán a PC-házak legjellemzőbb vonásának fordít hátat, mégpedig a zártságnak. Még a legelvetemültebb modding fanok is ragaszkodni szoktak ahhoz, hogy ha új kuckót építenek a gépüknek, akkor azt zárt formában tegyék. Na, ehhez képest az Antec új, Skeleton – magyarul csontváz – névre keresztelt háza gyakorlatilag teljesen nyitott.

Ami elsőre szembeötlik a házzal kapcsolatban az a tetején elhelyezett hatalmas, 9.8 hüvelykes, vagyis majd’ 25 centiméter átmérőjű ventilátor, amely roppant méretei mellett még egy extra tulajdonsággal is bír, az alatta elhelyezkedő színes LED-eknek köszönhetően képes kvázi diszkógömbként viselkedni. Persze ennél sokkal fontosabb funkciója a hűtés, melyet a váz oldalán elhelyezkedő kisebb, 3.6 colos testvérével együtt tökéletesen képes ellátni.

A legfelül található szörnyeteg alatt egyébiránt két szintet találunk. A felső rész egy szabványos ATX alaplapnak adhat helyet, míg a kihúzható alsó tálcára kerülhetnek az optikai meghajtók, a merevlemezek (ezekből egyaránt 2-nek jut hely) és a tápegység. A ház külső váza javarészt műanyagból készült, míg a két tálca, a már említett kihúzható alsó, és a teljesen kivehető felső anyaga egyaránt acél.

A szerkezet elülső oldalán a kötelező power és reset gomb mellett, két USB-, egy FireWire- valamint egy eSATA port és egy AC97 és HDA-kompatibilis audio jack kapott helyet. A Skeletonon hét bővítési slotot találunk még, melyek között természetesen akad hely egy 11 hüvelykes videókártyának is.

Bár az árral és a megjelenéssel kapcsolatban eleddig semmi konkrét információt nem közölt az Antec, a ház várhatóan a következő 1-2 hónap során piacra kerülhet, 2-300 dollár körüli fogyasztói áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.