Affér

Nem tudni, mi lett az exük után kémkedő NSA-ügynökökkel

A 2013-as LOVEINT-botrányban érintett hírszerzők az ügynökség szoftvereinek segítségével gyűjtöttek adatokat volt partnereikről.

2015.02.03 21:07ma.hu

Az Ars Technica szerint még az Egyesült Államok Szenátusa Jogi Bizottságának vezetője sem tudja, mi lett a sorsa a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) azon alkalmazottainak, akik a szervezet rendszerei segítségével kémkedtek volt partnereik után.

A LOVEINT-botrányként elhíresült ügyet még 2013 augusztusában szellőztette meg a Wall Street Journal. A lap kiderítette, hogy az NSA tucatnyi ügynöke használta a hírszerzés szoftvereit arra, hogy jogosulatlan adatokat gyűjtsön az exbarátnőjéről vagy barátjáról.

Chuck Grassley, a republikánus párt szenátora hétfőn, egy az USA főügyészének címzett levélben kért tájékoztatást arról, milyen büntetést kaptak az érintettek. Mint írta, először egy évvel ezelőtt kérte az Igazságügyi Minisztériumot (DOJ), hogy ismertesse, milyen intézkedéseket hozott, de mind a mai napig nem kapott választ.    

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.