Mobilitás, mindenek előtt!

Fogadjunk, nem látott még ilyen billentyűzetet!

Extrém könnyen hordozható, köszönhetően kompakt kialakításának, mégis, jobb gépelési élményt kínál, mint az érintőképernyős eszközök virtuális billentyűzetei.

2015.01.16 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: WayTools

Az érintésérzékeny eszközök nagy rákfenéje a hiányzó billentyűzet, azok, akik nem bírják megszokni ezt a felületet, jó célcsoportot jelentenek az olyan cégek számára, mint a Blackberry. De már meglevő eszközeink többségéhez is lehet billentyűzetet csatlakoztatni USB-n keresztül - a kérdés inkább az, hogy milyet? A hordozható klaviatúrák többsége kényelmetlen, túl nagy vagy éppen túl kicsi.

Ezen változtat a TextBlade nevű eszköz, legalábbis fejlesztője, a WayTools szerint. A mágnesek révén összeilleszthető kütyü összecsukott állapotban elfér egy tenyérben. Ívelt kialakításának köszönhetően jó ergonómiával bír, a csuklókat nem kell mesterségesen elfordított, kényszerű helyzetben tartani, miközben gépel tulajdonosa. Méretéhez képest óriási szóközzel rendelkezik, ez ad helyet akkumulátorának is. A WayTools közlése értelmében telepe akár egy hónapnyi működést is lehetővé tesz, újratöltés nélkül.



A Bluetooth-kompatibilis eszköz Android és iOS eszközökkel egyaránt kompatibilis. A mindössze 43 grammos TextBlade 100 dolláros (27 ezer forintos) áron került forgalomba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.