A biztonságosabb vezetésért

Új kihangosító a Sony Ericssontól

A japán-svéd gyártó új autós kihangosító készüléket mutatott be, mely elsősorban a rendelkezésre álló használati idejével körözi le vetélytársait.

2008.09.17 08:59koac, ma.hu

Bár a különféle szabályozások – akárcsak a hazai KRESZ – a föld majd’ összes országában tiltják a vezetés közben történő telefonálást, az autóba szerelt kihangosító készülékek mégsem terjedtek el a kellő mértékében. Pedig manapság egészen könnyen felszerelhető eszközöket lehet már kapni, amelyek jelentősen csökkentik a közúti balesetek kockázatát azáltal, hogy a vezetőnek nincs szüksége a kezeire telefonálás közben. Ilyen könnyen feltehető és praktikus kihangosítót jelentett most be Angliában a Sony Ericsson is.

A Bluetooth HCB-108 mint ahogy nevéből is következik Bluetoothon keresztül csatlakozik a telefonunkhoz. A készülék felhelyezése roppant egyszerű, a felhasználónak nincs más dolga, mint az eszköz hátoldalán található csiptetővel rögzíteni azt a napellenzőre. Ami azonban a Sony Ericsson termékét igazán kiemeli a vetélytársai közül, az az általa biztosított 25 óra szolgálati idő.

A kihangosító fekete és ezüst színben jelenik majd meg, emellett pedig azt érdemes még tudni róla, hogy a készülék digitális jelfeldolgozó funkcióval is rendelkezik valamint zajkiszűrő és visszhangcsökkentő szoftvert is applikáltak rá a késztők. Ami a megjelenést és az árazást illeti, egyelőre nem sok konkrét információ látott napvilágot. A Sony Ericsson csupán annyit közölt, hogy a HCB-108 még idén ősszel megtalálható lesz a boltok polcain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.