IoT, Internet of Things

A gépek lenyomnak bennünket

Kommunikációban mindenképp: hamarosan többet "csacsognak" majd az interneten, mint az összes ember együttvéve.

2015.01.12 21:00ma.hu
Freedigitalphotos renjith krishnan

Becslések szerint közel 5 milliárd dollárra nő majd 2015-ben az IoT piaca, az új IT technológiák pénzügyi téren is nagy potenciált rejtenek magukban. Az Internet of Things (IoT) innovációi közé tartozik például a Nest számos terméke is: a hőmérsékletet alvásciklus szerint szabályozó rendszer, a fűtést távozásunkkor lekapcsoló termosztát vagy éppen a fűtést felkapcsoló szabályozó, amely érzékeli, hogy már úton vagyunk hazafelé. A Jawbone olyan fitnesz karkötőt fejlesztett ki, amely például a futási sebességünk alapján változtatja a playlistünkön a zenéket.

A Samsung szerint 2017-re a termékek 90 százaléka már IoT eszköz lesz, ezért érdemes szemmel tartani a legfrissebb fejlesztéseket. "Aki most lemarad az Internet of Things újdonságairól, nagyobbat veszíthet, mint azok, akik az 1990-es években nem látták meg az internet adta értékesítési lehetőségekben a potenciált" - foglalta össze a Las Vegasban rendezett Consumer Electronics Show tanulságait Christopher Moore, a Fidelity portfolió menedzsere. Moore szerint az IoT területe azért is izgalmas befektetés a jövőre nézve, mert nem csak termékek értékesítésről, hanem termék innovációról is szól, melyben a fiatalabb korosztályt megcélzó, hálózatba kapcsolt intelligens eszközök jelentik a jövőt.

Az IoT a befektetők számára nem csak abból a szempontból érdekes, hogy az IT piacon milyen versenyhelyzeteket hoznak majd az új eszközkapcsolások, de azt is érdemes lesz figyelni, hogyan változtatja majd meg a jelenség az üzleti modelleket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.