Leica

Új fényképezőgépeket dob piacra a Leica

Október-november folyamán új fényképezőgépek tűnhetnek fel a digitális fotózással foglalkozó boltok kirakataiban, amelyeken egy jól ismert felirat és logo fog feltűnni: Leica.

2008.09.16 12:59Z., ma.hu

Sok márkahívőben felmerül ilyenkor a kérdés: és a specifikációk?

Kezdjük a három közül talán a legegyszerűbbel. A C-LUX 3 inkább az amatőröket célozza meg, akik megelégednek egy zsebben elférő egyszerűbb géppel. Ez a modell tíz megapixeles érzékelővel rendelkezik, a zoomátfogás ötszörös (25-125 mm). A gép háza nem műanyag, hanem fény, és a váz optikai képstabilizációs lehetőséggel is rendelkezik. A szoftverbe természetesen beépítették az arcfelismerést. Az "alsó kategóriás" masina LCD-je 2,5 hüvelykes.

A következő fényképező a 10,1 megapixeles D-LUX 4, amely annyiban tér el a kisebbik testvértől, hogy az alap 24-60-as zoomtartományt lencseadapterek segítségével változtathatjuk. A D-LUX 4-hez több kiegészítő is csatolható, például optikai kereső, aminek köszönhetően tisztább, élesebb képet láthatunk a komponáláskor, és még az elemet sem merítjük.

Az utolsó gép a régóta várt igen borsos (4.400) eurós árú M8.2, amelyben szintén egy 10,3 megapixeles érzékelő kapott helyet, azonban a felhasznált anyagok minősége és az összeszerelés tökéletes minőségű. Az LCD karcolásálló zafírkristály üveglapfedelet kapott, a szoftverbe pedig bekerült a "snapshot" üzemmód, és a Quick Override (gyors felülbírálás) beállítás.

Az első két modell ára még ismeretlen, a gépek október-november környékén kerülnek a boltokba.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.