Optikai képstabilizátor a telefonban

Atommal támadnak az új Lenovo okostelefonok

Bemutatták az első, 64 bites Intel Atom processzor köré épülő okostelefont, mely optikai(!) képstabilizátorral is rendelkezik.

2015.01.07 17:00ma.hu
Forrás: Lenovo

A Lenovo P90 az első okostelefon, amely kihasználja a legújabb 64 bites Intel Atom Z3560 processzor és az Intel öt üzemmódú XMM 7262 modemének együttes erejét, így támogatja az LTE-Advanced FDD és TDD rendszerű nagysebességű mobil kommunikációt. Nagy kapacitású, 4000 mAh-s akkumulátora révén reggeltől estig képes megfelelni a modern életstílus által támasztott követelményeknek.

5,5 hüvelykes, 400 ppi-s pixelsűrűségű, FHD felbontású kijelzővel rendelkezik, illetve a legmodernebb stacking érzékelővel és optikai képstabilizátorral ellátott, 13 megapixeles hátoldali kamerával büszkélkedhet, amellyel még gyenge fényviszonyoknál is értékelhető felvételek készíthetők. Az 5 megapixeles előlapi kamerát képjavító funkciókkal és gesztussal történő vezérléssel látták el, a 4G LTE adatátviteli sebesség pedig ideális az útközbeni videostreaminghez, zenehallgatáshoz vagy játékhoz. Gyöngyfehér, ónixfekete és lávavörös színben érhető el a modell.

Emellett a távol-keleti bemutatta VIBE X2 Pro limitált szériájú okostelefonját is, mely 5,3 hüvelykes FHD kijelzőt és 64 bites, nyolcmagos Qualcommź Snapdragon processzort tartalmaz. Tartalmazza a VIBE 2.0 felhasználói felületet, amely személyre szabott záróképernyőt, Instant On kamerát, átlátszó ikonokat és további funkciókat kínál. Ugyancsak része az okostelefonnak két 13 megapixeles, autófókuszos kamera (elő- és hátlapi) LED-es vakuval, gesztussal történő vezérléssel és képjavító funkciókkal, amelyeket az új VIBE Xtension Selfie Flash vaku egészít ki - a selfie-k készítéséhez.

A zsebméretű vaku az audio jack aljzathoz csatlakoztatható: gyors módját kínálja az ideális világítás és a zárszinkronizálás megvalósításának a világos, természetes kinézetű felvételek készítése érdekében, kültéren és beltéren egyaránt. 8 diffúz LED-et használ a meglévő világítás kiegészítésére gyenge fényviszonyoknál a természetes színárnyalatok elérése érdekében. A vaku egy töltésével akár 100 selfie készíthető.

Végül említést érdemel a Lenovo VIBE Band VB10 hordható kiegészítő eszköze, amit arra terveztek, hogy a felhasználók minden pillanatban kapcsolódhasson az internethez. E Ink kijelző, hét napig terjedő akkumulátor-üzemidő a kijelző és a Bluetooth állandóan bekapcsolt állapota mellett, fitnesz funkciók, telefonos értesítések és vízállóság jellemzi. Az E Ink kijelző tükrözésmentes, világos képet jelenít meg - még napfényben is.

A felhasználók azonnali értesítéseket kaphatnak hívásokról, SMS-ekről, a Facebookról, a Twitterről, a WeChatről és egyebekről az egyidejűleg 150 karakter megjelenítésére képes kijelzőn, míg a fitnesz funkciók, valamint a fittségi állapot és a fizikai aktivitás figyelése segít a felhasználóknak abban, hogy egészség-megőrzési céljaikra összpontosítsanak. Bármilyen Android vagy iOS alapú mobil eszközzel együttműködik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.