Mániásoknak

Zuckerberg klubot indított a Facebookon

A közösségi oldal alapítója mind a 30 millió követőjét meghívta notórius könyvmolyok számára gründolt Facebook-csoportjába.

2015.01.04 18:00ma.hu

Sokunkhoz hasonlóan Mark Zuckerberg is tett egy újévi fogadalmat: elhatározta, hogy az idén legalább kéthetente elolvas egy könyvet. A Facebook alapítója semmit sem bízott a véletlenre, azon melegében könyvklubot alapított az oldalon, ahová mind a 30 millió követőjét meghívta.

„Intellektuális szempontból nagyon nagy élvezetet okoznak számomra a könyvek. Lehetővé teszik, hogy a maga teljességében ismerhessünk meg egy-egy témát, és sokkal jobban elmerülhessünk bennük, mintha más, ma talán divatosabb médiumokat olvasgatnánk” – írta szombati bejegyzésében Zuckerberg.

A fiatal internet-milliárdos és könyvmoly új, A Year of Books nevű  Facebook-csoportjához bárki csatlakozhat, aki szereti a papír- és nyomdafesték-szagú, régimódi könyveket. A jelek szerint sokan vannak, akik ilyenek: egyetlen nap alatt majdnem 80 ezren lájkolták az oldalt. Zuckerberg mindjárt olvasnivalóval is szolgált: a Foreign Policy korábbi főszerkesztője, Moisés Naím The End of Power című könyvét ajánlotta a követői figyelmébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.