Kihátrálás

Huawei: a Windows-telefonokon "senki sem keresett egy fillért sem"

Nem fogynak a windowsos készülékek, a kínai gyártó kihátrálhat a Microsofttal kötött partneri megállapodásból.

2014.12.02 19:00ma.hu

A Huawei néhány hónappal ezelőtt nagy csinnadrattával bejelentette, hogy egy olyan okostelefont akar piacra dobni az Egyesült Államokban, amelyen Windows Phone és Android operációs rendszer is fut majd - aztán nem sokkal később csendben ejtette az ötletet. Ugyan a kínai gyártó illetékesei érdemben azóta sem indokolták meg, hogy miért törölték a projektet, nemzetközi médiaigazgatójuk egyik eheti nyilatkozatából kiderült, mi állhatott a háttérben. "Senki sem keresett egy fillért sem a Windows-telefonokon" - jelentette ki Joe Kelly a The Seattle Times-nak nyilatkozva.

The Verge

A Microsoft alig egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy ingyenessé teszi a Windows Phone-t mobilgyártók számára, és nemrég egy, a kisebb hardvercégek, kiskereskedelmi vállalatok és mobilszolgáltatók munkáját támogató weboldalt is elindított, hogy megpróbálja népszerűbbé tenni a mobil operációs rendszert és serkenteni a készülékeladásokat.

A redmondi vállalat az idén számos nagy kínai gyártóval – köztük a Foxconn-nal, a Lenovóval, a Longcheer-rel és a ZTE-vel is együttműködési megállapodást kötött; a Huawei lehet az első olyan komoly partnerük, amelyik kihátrál az üzletből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.