Internetadó

A Linux és társai lennének az internetadó alternatívái?

Az államigazgatás térjen át a szabad szoftverekre! - mondják...

2014.10.26 15:31MTI

Az LMP azt javasolja a kormánynak, hogy a tervezett internetadó helyett inkább térjen át az államigazgatás a szabad szoftverek használatára.

Így a licencdíjakon többet takaríthatnának meg, mint amennyi az internetadóból befolyna - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője és Heltai László gazdaságpolitikai szakszóvivő.

Szakértői becslések szerint ha az államigazgatás áttérne az ingyenes szoftverek használatára, évente akár 40 milliárd forintot is meg lehetne spórolni, ami kétszerese az internetadóból eredetileg tervezett bevételnek - közölték az LMP-s politikusok, akik elfogadhatatlannak tartják az internet megadóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.