Snowden­-ügy

NSA­-ügynökök épülhettek be kínai, német és dél­-koreai cégekbe

A legújabb "Snowden­-dokumentumokat" az NSA­-botrány kirobbantójáról szóló dokumentumfilm bemutatójával egy időben hozták nyilvánosságra.

2014.10.12 14:00ma.hu

Pénteken este mutatták be New Yorkban az Edward Snowden-ről szóló dokumentumfilmet, a Citizen Fourt. A premier napján, több, az NSA-­botrányt kirobbantójától származó dokumentumot is nyilvánosságra hoztak, amelyek újabb információkkal szolgálnak arról, hogyan próbál hozzáférni az amerikai hírszerzés a külföldi országok számítógépes hálózataihoz.

A The Intercept szerint az NSA Kínában, Németországban és Dél-Koreában dolgozó munkatársai több olyan akciót is végrehajtottak, amelyek során külföldi hálózatokhoz és berendezésekhez férhettek hozzá.

Az NSA fedett ügynökei állítólag nagyvállalatokba is beépültek, hogy könnyebben hozzáférhessenek a globális kommunikációs hálózatokhoz.

Korábbi jelentések szerint az ügynökség szakértői amerikai és külföldi cégekkel is együttműködtek, annak érdekében, hogy megkerülhetővé tegyék a széles körben elterjedt titkosítási rendszereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.