Fő az egészség

Lemosható antibakteriális billentyűzet

A Seal Shield bemutatta legújabb klaviatúráját, melynek megkonstruálásakor ismét csak az egészségügyi szempontok játszották a főszerepet.

2008.09.04 10:21koac, ma.hu

A Seal Shield nevű cég onnan lehet ismerős, hogy korábban is készítettek már „egészséges” billentyűzetet, és úgy tűnik ettől a vonaltól továbbra sem szándékoznak eltérni. Erre utal legújabb klaviatúrájuk is, mely a Silver Seal Flex nevet kapta.

A készülék anyaga nem más, mint rugalmas szilikon, melynek következtében az egészet könnyen összetekerhetjük, ha szállításra kerül a sor. A másik előnye a szilikonnak, hogy a billentyűzetet akármikor lemoshatjuk, sőt olyan jók a vízállósági mutatói, hogy akár mosogatógépben is kimoshatjuk, ha arra támad kedvünk. A kábelezés kialakításakor is a biztonságosság volt a fő szempont. A klaviatúrához mindössze egy 6 hüvelyk hosszú rész tartozik, míg a kábel másik, majd két és fél méteres része csatlakozik a géphez, akár PS/2 akár USB porton keresztül.

Ahogy a cég korábbi modelljeinél, itt is ezüstionok találhatók a borításban. Ezen ikonok arra valók, hogy időről időre semlegesítsék a billentyűzeten található baktériumokat. A Seal Shield elmondása szerint a készülék antibakteriális képessége körülbelül a feléig bírja a billentyűzet öt éves élettartamának. A Silver Seal Flex 50 dollárba kerül és máris megvásárolható, igaz a hazai megjelenésre ez nem vonatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.