Újabb leárazás

Az Xbox 360 a legolcsóbb

A nagy japán árcsökkentés után az Egyesült Államokban is lejjebb viszi konzoljának árait a Microsoft, így most már a tengerentúlon is olcsóbb lesz az Xbox 360, mint a Nintendo Wii.

2008.09.04 09:37koac, ma.hu

Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Microsoft igyekszik meglovagolni a Tales of Vesperia sikerét Japánban, ennek következtében lejjebb vitte ottani Xbox 360 árait, mellyel sikerült alámenni az addigi legolcsóbb Nintendo Wii árának. Az ottani akciót felfoghattuk akár egy szeparált jelenségként is mellyel az addig számukra gyenge piacon szeretnék végre komolyabban megvetni a lábukat, ám a redmontiak újabb akciója azt bizonyítja, hogy a japán árcsökkentés csupán egy nagyobb, globális terv egy részlete volt.

Szeptember 5-tél ugyanis immáron az Egyesült Államokban is az Xbox 360 lesz a legolcsóbb új generációs konzol. Mindössze 199 dollárba fog kerülni a gép Arcade változata. Erről a modellről ugye azt kell tudni, hogy mindössze 512 mega memóriával rendelkezik, és az egyéb extrák is hiányoznak belőle, melyek a többi típusnál megtalálhatóak. Az árcsökkenés egyébként az említett egyéb modelleket is illeti, a 60 gigás Xbox 360 Pro ára például 50 dollárral csökken, így lesz 299$, míg a fekete Elite - melyben 120 gigabájtos merevlemez található - ára 399 dollárra csökken majd.

Az kétségtelenül nagy fegyvertény, hogy sikerült a Nintendo Wii ára alá menni a Mircosoftnak, de számukra talán ennél is fontosabb, hogy az akcióval még nagyobb lesz a szakadék az Xbox 360 és a Sony Playstation 3-jának ára között. Ötödikétől az Xbox csúcskategóriás Elite változata fog annyit kóstálni, mint a PS 3 legolcsóbb verziója, és valljuk be, ez azért nem semmi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.