Továbbképzés "hackerológiából"

Tehetetlen a rendőrség a hackerekkel szemben?

Eljött az idő, hogy a yard emberei külön képzést kapjanak számítógépes bűnözésből.

2014.09.18 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

A kiberbűnözés immár jelentős részét teszi ki a csalásoknak: a National Fraud Intelligence Bureau (NFIB) adatai szerint tíz átverés közül hét az internettel kapcsolatos. Azonban bonyolultságuk és idegen természetük miatt az ilyen típusú bűncselekményeket nem csupán megakadályozni nehéz, hanem felfedezni és megérteni is.

Az egyre inkább terjedő kiberbűnözés visszaszorítása érdekében London város rendőrsége a Kaspersky Lab biztonsági szakértőinek segítségét kérte a rendőrtisztek képzéséhez. Ez a tréning program - amely a maga nemében az első az Egyesült Királyság rendvédelmi szerveinél - megismerteti majd a rendőröket mindazzal a szakértelemmel és tudással, ami a kiberbűncselekmények felismeréséhez és kinyomozásához szükséges - a magánszemélyeket érintő online vásárlási csalásoktól kezdve a vállalkozásoknak több ezer fontos veszteséget okozó célzott támadásokig.

A kezdeményezés további szolgáltatásokkal bővül majd, és országszerte kiterjesztik a nagyvállalkozásokra. A cél, hogy az Egyesült Királyság iparának szereplőit megismertessék azokkal a módszerekkel, amelyekkel megvédhetik magukat a kibertámadásokkal szemben. Az elméleti ismeretekkel is szolgáló egyhetes tréning résztvevői gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, valamint a Kaspersky Lab által kifejlesztett speciális oktatási eszközök és módszertan révén képesek lesznek a hálózati forgalom vizsgálatára, a merevlemez-képek elemzésére és a rosszindulatú programok kódjának visszafejtésére. A képzés során szó esik majd arról, hogy miképpen javíthatnak a vállalkozások a csalások bejelentésének módján annak érdekében, hogy a rendvédelmi szervek és a biztonsági hivatalok világosabb képet kapjanak az esetekről.

Az első ilyen képzést idén februárban a National Fraud Intelligence Bureau munkatársai végezték el sikeresen. Bár a tanfolyam az Egyesült Királyságban az online csalások legfőbb célpontjának számító pénzügyi szervezetek és kormányhivatalok ellen irányuló fenyegetésekre helyezi a hangsúlyt, a résztvevők által elsajátított ismeretek olyan kiberfenyegetések ellen is jól alkalmazhatók, amelyek a lakosságot érintik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.