Androidok boltja

A Google bemutatja Android üzletét

Az Android Market koncepciója nagyban hasonlít az Apple IPhone App Store-jához, ugyanakkor több szempontból rokon a Youtube-bal is.

2008.08.29 13:19koac, ma.hu

A Google a mai nap folyamán lebbentette fel a fátylat a tervezett Android boltjáról, mely a jelenlegi helyzet szerint az iPhone App Store-hoz hasonlóan fog működni. Az első készülékek melyen Android fog futni még az év hátralévő részében várhatóak. Ezeken az eszközökön már megjelenésükkor ott lesz az Android Market, melyen keresztül a felhasználóknak lehetőségük lesz néhány ingyenes alkalmazás letöltésére. Természetesen a Google úgy tervezi, hogy a későbbiek folyamán fejleszti majd a Marketet, ahol megjelennek majd a fizetős tartalmak is.

A keresőóriás képviselőjének elmondása szerint a Market hasonlítani fog a Youtube-ra abból a szempontból, hogy a felhasználók értékelhetik és pontozhatják majd a termékeket.

Ami a fejlesztőket illeti, nekik nem lesz más dolguk, mint regisztrálni magukat, mint kereskedők, és feltölteni majd közzétenni az általuk készített alkalmazásokat. A Google úgy tervezi, hogy már indításkor többféle segítséget is fog nyújtani a fejlesztőknek. Többek között különféle statisztikákat böngészhetnek majd az alkalmazásukkal kapcsolatban, de arra is lesz lehetőségük, hogy egy applikációnak több különböző verzióját is feltegyék, melyek esetlegesen egy-egy másik eszközön jobban futnak majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.