Szárny

"Hagyományos" kontroller a Wii-hez

A Nyko cég úgy döntött azok számára készít Wii vezérlőt, akik ráuntak a televízió előtt történő kalimpálásra.

2008.08.29 12:43koac, ma.hu

Bár az alacsony ár is csalogató lehet, ne legyenek kétségeink, a Nintendo Wii sikerének elsődleges titka a különleges irányításban rejlik. Rendkívül széles rétegeket fogott meg a Wiimote. Olyan emberek kezdtek el játszani miatta, akik más esetben valószínűleg sosem vetemedtek volna ilyesmire, de azokat a „gamereket” is megnyerte, akik ráuntak a hagyományos játékokra. És bár hiába sokkal gyengébb a hardver, mint a két konkurensé, a tévé előtt való ugrándozás-sportolás képes volt egyensúlyozni a minőségbeli különbséget.

Ezen tények tükrében kicsit meglepő, ha egy cég a Nintendo konzoljához szándékozik kihozni egy hagyományos kontrollert. Bár kétségkívül lesz rá kereslet, azt senki nem tudja garantálni, hogy azok a játékosok, akik esetleg belefáradtak az egyéni játékmenetbe, és inkább hagyományos módon szeretnék irányítani játékaikat, nem vesznek inkább egy PS3-at, vagy egy Xbox 360-ast ahelyett, hogy a másik kettőnél klasszisokkal gyengébb géphez vennének egy kontrollert.

Aki azonban mégis az utóbbi mellett dönt, az valójában egy egész korrekt kis eszközt kap a pénzéért. A Nyko vezeték nélküli irányítója Wing névre hallgat, és nagyjában-egészében azt tudja, amit egy ilyen készüléktől elvárnánk. Van rajta két analóg kar, egy rakat gomb a szokásos helyeken és képes 30 órányi játékidőt biztosítani a játékosoknak. Ehhez az áramot két ceruzaelemből nyeri. Áráról és megjelenésének idejéről egyelőre nincsenek információk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.