Pletyka

Mozgásérzékelős Xbox 360 kontoller

Igaz egyelőre semmilyen bizonyíték nem szól mellette, ám mégis könnyen valósnak bizonyulhat a pletyka, miszerint az Xbox 360-asokat rövidesen egy a Nintendo Wiimote-jához hasonló vezérlővel árulják majd.

2008.08.25 09:21koac, ma.hu

Egy a Microsofthoz közeli forrásra hivatkozva kürtölte világgá a legújabb Xbox 360-al kapcsolatos változásokat több internetes oldal. Nehéz lett volna nem közzétenni az új információkat, mikor azok igencsak lényeges változtatásokról számolnak be. A hírek szerint belátható időn belül piacra kerülhet egy mindössze 199 dollárt kóstáló Xbox 360 Arcade csomag.

A forrás szerint ezt az Arcade csomagot a Nintendo Wii közvetlen vetélytársának szánja a Microsoft, ezáltal a családi szórakozásra kerül majd a hangsúly. Ennek megfelelően néhány családcentrikus játékkal érkezik majd a csomag, plusz a szokásos Arcade-os dolgokkal – mint például az 512 megás memóriakártya – valamint egy mozgásérzékelős irányítóval, melyhez azonnal dukál majd néhány, az új technológiát kihasználó mini játék is.

Bár mindez egyelőre csupán a pletyka szintjén létezik, mégis elég könnyű beismerni, hogy lehet az ötletben némi ráció. Egyrészt régóta hallani az Xboxhoz készülő Newton kontrollerről, másrészt meg ki ne akarná megkaparintani a hatalmas Wii rajongótábor legalább egy kisebb szegmesét. Ha mindez igaznak bizonyul a Nintendo-nak igencsak fel kell majd kötnie azt a bizonyos fehérneműt, ám a tényleges adatokra csupán valamikor az ősz folyamán derülhet fény, mivel az Arcade csomag állítólagos megjelenése az ünnepi szezonra tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.