Csináld magad

Házi SSD

A PhotoFast adapterébe mindenki önállóan pakolgathatja SDHC kártyáit. Ha ügyesek és tehetősek vagyunk, akár egy 192 gigás SSD-t is csinálhatunk.

2008.08.11 19:51koac, ma.hu

A SDHC kártyák mára a háztartások javarészét elárasztották. Biztos nem egyszer fordult már elő mindenkivel, hogy éppen akkor nem találta a kicsiny kütyüket, mikor éppen a legnagyobb szükség lett volna rájuk. Mostantól nem kell emiatt aggódni, a PhotoFast adapterébe akár hatot is belepakolhatunk egyszerre a kicsiny SDHC kártyákból. Nem mellékesen ezáltal megúszható a ma még sokak által drágát SDD-k vásárlása is.

Az készülékre tekintve igen szembetűnő annak karcsúsága. Ezen tulajdonságának köszönhetően még a legvékonyabb noteszgépekbe is belefér. Az egyébként 2.5 hüvelykes 3 Gpbs SATA adapter magassága mindössze 9.5 milliméter. A hat hely révén akár egy 192 gigabájtos SSD-vel is meglephetjük magunkat - 32 gigás kártyákat használva - igaz ez esetben igencsak megnő az egyébként viszonylag olcsó eszköz (91 dollár) értéke.

A teljesítményt mindig a leggyengébb kártya határozza meg. A külföldi tesztek során így is sikerült egy igen korrekt 111.4 Mbps-os olvasási, valamint 55.17 Mbps-os írási sebességet előcsalni a készülékből, igaz ehhez hat db Class 6-os, MLC technológiájú SDHC kártyára volt szükség, s mindez így is jelentősen elmarad az újonnan bejelentett SSD-k sebességétől, ám mindent összevetve ár-érték arányban nem teljesít rosszul az adapter. Ugyanakkor, minél inkább esik az SSD-k ára, annál kevésbé lesznek vonzóak a hasonló jellegű megoldások, s egy idő után tényleg csak kártyatárolásra lesznek használatosak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.