Közben szavaznak a Krímről...

Hackertámadás: reggel 8-kor még elérhetetlenek voltak a NATO honlapjai

Oana Lungescu NATO-szóvivő azt mondta, hogy a hackertámadás túlterheléses (DDoS) típusú volt, a szakértők már dolgoznak a funkciók helyreállításán. Mindazonáltal a honlapok még reggel 8 órakor is elérhetetlenek voltak.

2014.03.16 09:18MTI

Hackertámadás érte a NATO több honlapját, de nem volt hatása a katonai szövetség műveleteire - jelentette be vasárnap hajnalban egy brüsszeli szóvivő.

A támadás a szövetség főbb weboldalai ellen irányult, miközben nő a feszültség amiatt, hogy orosz katonák foglalták el Ukrajna krími területeit, ahol vasárnap népszavazást tartanak a félsziget Oroszországhoz való csatlakozásáról.

Oana Lungescu NATO-szóvivő azt mondta, hogy a hackertámadás túlterheléses (DDoS) típusú volt, a szakértők már dolgoznak a funkciók helyreállításán.

Mindazonáltal a honlapok még reggel 8 órakor is elérhetetlenek voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.