Szexuális különbségek

A nők kevesebb kockázatot vállalnak, mint a férfiak

A nők a biztonságosabb, hosszú életet ígérő utat választják a döntéseik során, amelyet alá is támaszt a nők átlagosan hat évvel hosszabb életkora.

2014.03.07 22:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A nők ugyanolyan lelkesen használják az internetet, mint a férfiak, éppen csak teljesen különböző módon. A Kaspersky Lab és a német Würzburgi Egyetem (University of Wuerzburg) közös felmérése szerint olyan szexuális különbségek alakultak ki, amelyek már az online térben való viselkedés alapján is kimutathatóak. Ugyanis a férfiak hajlamosak jobban keresni azokat az online tartalmakat, amelyeknek a szórakozáshoz, a játékokhoz és az erotikához kapcsolódnak, míg a nők inkább a közösségi oldalakat használják, ahol baráti kapcsolatokat vagy esetleg partnert keresnek.

Továbbá arra is fény derült, hogy kényesebb vagy esetleg veszélyesebb helyzetekben a nők szívesebben húzódnak a háttérbe. De miért is sodornák magukat veszélybe, ha erre a feladatra önként jelentkeznek a férfiak? A nők úgy látszik nem csak az online térben törekszenek a biztonságra, hanem a valós életben is. Továbbá a gyengébbik nem gondoskodó beállítottságának köszönhetően legtöbbször kommunikatív és figyelmes mind online felületen, mind a hétköznapokban. Ami a kockázatvállalást illeti, úgy tűnik, hogy a visszafogottabb és megfontoltabb út mérsékeli a kockázatokat, valamint biztonságosabb életformát biztosít.

"Vannak olyan oldalak, amelyek látogatása igen kockázatos, az erős fertőzöttség miatt, ide tartoznak például a szerencsejáték és pornográf oldalak is. Ezek a weboldalak nagyszámú látogatót vonzanak, de e mellett nincsen megfelelő biztonsági védelmük, ezért mára a kiberbűnözők kedvencei lettek. Ez a népszerűség biztosítja a bűnözőknek, hogy egy hatalmas virtuális "medencéből" válogathassanak a potenciális áldozatok közül. Ráadásul a weboldalak kényes tartalma miatt, sokszor az áldozatok nem is tesznek panaszt, inkább letagadják, hogy csalók áldozatai lettek." - mondta David Emm, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója.

"A vizsgált időszak alatt kétszer annyi férfi számolt be arról, hogy különböző típusú rosszindulatú online vírus támadta meg a számítógépét. A nők ezen időszak alatt - feltevéseinket megerősítve - sokkal előrelátóbban és visszafogottan interneteztek, mint a férfiak." - mondta Dr. Frank Schwab, a Würzburgi Egyetem média pszichológusa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.