Szakmai egyeztetés

Beszélgetni hívja az Emmi a szakszervezeteket az e-portfólióról

Az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosult 25 761 pedagógusból már 8065 megkezdte e-portfóliójának feltöltését, ez pedig nem igazolja a negatív fogadtatást, az eljárást pedig téves információk alapján tett kijelentések kísérik.

2014.02.21 05:31MTI

Az e-portfólió felülettel kapcsolatos szakmai megbeszélésre hívta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága a Pedagógusok Szakszervezetének és a sztrájkmegállapodást aláíró többi szakszervezetnek a vezetőit, szakértőit - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

Csütörtök délelőtt Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az emberi erőforrások miniszteréhez fordult, mert a sztrájkbizottsággal kötött megállapodás ellenére a pedagógusok minősítési eljárásával kapcsolatos feltételek kialakításába a szakszervezeteket nem vonták be, és kérte a bizottság haladéktalan összehívását. A Emmi tájékoztatása szerint a megbeszélés lehetőséget teremt a felmerült kérdések tisztázására. Jelezték ugyanakkor, hogy az előmeneteli rendszerről szóló kormányrendelet elkészítését megfelelő színvonalú, kellően átgondolt szakértői munka előzte meg. Hozzátették: az első körben magasabb kategóriába lépésre jogosult 25 761 pedagógusból már 8065 megkezdte e-portfóliójának feltöltését, ez pedig nem igazolja a negatív fogadtatást, az eljárást pedig téves információk alapján tett kijelentések kísérik - fogalmazott az Emmi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.