Bukó a MobileMe

Steve Jobs levelét megírta

Az Apple főnök egy, a dolgozóknak írott levélben elismerte, hogy nem volt túl jó ötlet a MobileMe elindítása.

2008.08.06 09:15koac, ma.hu

Steve Jobs levelében arról ír munkatársainak, hogy egyszerűen nagy hiba volt idejekorán elindítani a MobileMe szolgáltatást, mikor az egyáltalán nem felelt meg a korábban az Apple-től megszokott minőségnek. Jóval több időre és természetesen több tesztelésre lett volna szükség, hogy minden rendesen működjön. Az iPhone 3G, az iPhone 2.0 szoftver valamint az App Store egyszerűen túl sok volt egyszerre, Jobs szerint így utólag nézve, nyugodtan el lehetett volna csúsztatni a MobileMe-t. Sőt, a különféle szolgáltatásokat egyesével lehetett, kellett volna adagolni, úgy hogy a következő csak akkor érkezett volna, mikor az előzőről bebizonyosodott, hogy jól működik. Ez esetben Jobs 30 napos ciklusokról ír, elsőnek jöhetett volna szimplán a levelezés (Mail), s ha mindaz hibátlannak bizonyul 30 nap múlva érkezhetett volna a naptár (Calendar), majd újabb egy hónap elteltével a kapcsolatok (Contacts).

„A MobileMe elindítása egyértelműen megmutatta, hogy van még mit tanulnunk az internetes szolgáltatásokkal kapcsolatban. És fogunk is tanulni. A MobileMe víziója egyaránt izgalmas és ambiciózus, így mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy még az év vége előtt olyanná tegyük a szolgáltatást, amire büszkék lehetünk.” – írta Jobs a levelében.

A dolgok rendbe hozásának érdekében máris történt némi átszervezés. Mostantól a MobileMe csapatot Eddy Cue vezeti, aki gyakorlatilag az Apple összes az internethez kapcsolódó szolgáltatásáért felel. (Tehát az iTunes, és az App Store után most már a MobileMe is hozzá tartozik.) Ő egyenesen Jobsnak jelent majd. Mi meg meglátjuk, mire mennek majd, az év végéig még majd teljes öt hónap van, így lesz idejük bőven kijavítani a hibákat. Más kérdés, hogy mennyire veszi majd ki jól magát, ha még öt hónapon keresztül nem lesz rendes MobileMe szolgáltatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.