Térhatás

Az LG Dolby technológiát alkalmaz multimédiás telefonjaiban

A Dolby Mobile technológia világszerte elérhető lesz az LG készülékeiben. A vájtfülűek készülhetnek, még idén kipróbálhatják az újításokat.

2008.08.04 19:03ma.hu

A mobilkommunikációs piac egyik technológiai vezetőjeként és dizájnereként ismert LG Electronics (LG) és a Dolby Laboratories Inc. , a minőségi szórakozáshoz tartozó lényeges technológia megoldások globális vezetője bejelentette, hogy a két cég megállapodása értelmében az LG lesz az első mobiltelefon-gyártó, aki Dolby Mobile technológiát épít telefonjaiba.

A Dolby Mobile egy olyan hangfeldolgozó technológia, amely gazdag, élő térhangzást kölcsönöz a mobiltelefonokon lejátszott tartalmaknak, jelentősen fokozva a felhasználó élményét. A Dolby széleskörű technológiai portfoliójára épülő Dolby Mobile-t kifejezetten a mobiltelefonos alkalmazások használatára fejlesztették.

„Az LG az első cég a világpiacon, amely Dolby Mobile technológiát alkalmaz telefonjaiban, ezzel cégünk vezető szerepe tovább erősödik a mobilgyártók között, valamint a multimédiás telefonok területén” – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezetője. „Hisszük, hogy ez az új technológia magasra teszi majd a hangminőség mércéjét a multimédiás telefonok világában, és a Dolby Mobile új mobilpiaci trendet indít el. Az LG-nél mindig elsőszámú szempont, hogy a mobilpiacon létező legjobb megoldásokat kínálja vásárlóinak. Ezért a Dolby-val kötött új együttműködésünk olyan piaci előnyhöz juttat bennünket, amely segítségével elkötelezettségünknek maximálisan eleget tehetünk.”

„Örömünkre szolgál, hogy az innovatív csúcstechnológiai megoldások iránt érzett szenvedélyünkben az LG is osztozik velünk. Ez a megállapodás egyesíti az LG vízióját és eszközeit a Dolby úttörő szórakoztató elektronikai technológiájával, hogy létrehozza a mobilszórakoztatás legújabb generációját” – mondta Bill Jasper, a Dolby Laboratories elnök-vezérigazgatója. „Széleskörű tapasztalataink és az LG-vel folytatott sikeres múltbéli együttműködésünk alapján kijelenthetem, hogy a legjobb úton járunk.”

A Dolby Mobile technológiát úgy tervezték, hogy a vásárlók a teljesebb élmény érdekében személyes igényeiknek megfelelően optimalizálhassák a hangzást. Az LG számos multimédiás funkcióban alkalmazza majd telefonjaiban a Dolby Mobile technológiát.

Az LG az alábbi Dolby Mobile funkciók alkalmazását tervezi telefonjaiban:

- Mobile Surround – valósághű térhangzás a fülhallgatón keresztül
- Sound Space Expander – gazdag és kiterjedt hangstúdió minőségű élményt nyújt, különösen a zenei fájlok lejátszásakor
- Natural Bass – erőteljes mélyhang-kiemelő alkalmazás
- High Frequency Enhancer – javítja a zenei és egyéb tartalmakat a magas frekvenciájú hangok visszaadásával
- Graphic EQ – kedvünkre finomíthatjuk a hangokat a különböző zenei stílusoknak megfelelően
- Sound Level Control – hangkiegyenlítés segítségével egyenletesebb lesz a hangerő a zenék lejátszásakor
- Mono-to-Stereo Converter – javítja a zenehallgatás élményét a felhasználó által fejleszthető tartalom segítségével

Az LG 2008 negyedik negyedévében kezdi meg Dolby Mobile technológiával felvértezett csúcstechnológiás telefonjainak értékesítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.