Bíróság előtt a hacker

UFO-vadászat 56k-s modemmel

Minden idők legnagyobb katonai hackere 56k-s modemen keresztül törte fel számítógépek ezreit, csak hogy idegen létformák után kutasson.

2008.08.04 14:07koac, ma.hu

Gary McKinnon egy brit hacker, aki azt állítja magáról, hogy csupán megigézték az UFO-k. Ebből kifolyólag a saját otthoni számítógépét és modemét használva jutott be több katonai hálózatba, és törte fel komputerek ezreit annak érdekében, hogy bizonyítékot találjon a földön kívüli élet létezésére. Mostanra azonban elkapták, s a szimplán csak „minden idők legnagyobb katonai hackere”-ként aposztrofált férfiú jelenleg éppen az Egyesült Államoknak való kiadatását várja. (Illetve valószínűleg nem várja annyira.) Íme, egy lista a tevékenységéről:

- Az otthoni, londoni számítógépét használva 97, az Amerikai Kormány által használt gépbe jutott be, 2001 februárja, és 2002 márciusa között.

- Egy alkalommal sikerült több mint kettőezer washingtoni katonai számítógépet leállítania, több mint 24 órára.

- Egy 56k-s modemet és a Solo nevet használva rengeteg amerikai biztonsági rendszert talált, melyen a nem túl biztonságos Microsoft Windows futott, mindenféle jelszavas védelem nélkül.

- Egy boltban is megvásárolható szoftvert használva pásztázott katonai hálózatokat, ahol elmondása szerint egyértelmű bizonyítékokat talált, melyek arra utalnak - magas rangú vezetők ismerik be - hogy léteznek a földönkívüliektől átvett technológiák.

Ha a kiadatás megtörténik, s McKinnont bűnösnek találják az Egyesült Államokban, akkor akár 70 év börtönre, valamint 1.75 millió dolláros büntetésre számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.