iPod pletykák

Nagyobb tárolókapacitás, alacsonyabb ár, GPS?

Egyre több, egyelőre nem hivatalos információ lát napvilágot az új iPodokkal kapcsolatban. Íme, ezekből egy csokorra való.

2008.08.01 08:19koac, ma.hu

Arról már korábban hallani lehetett, hogy az Apple értesítette viszonteladóit, hogy töltsék fel rendesen Macbook valamint iPod készletüket. A cupertinoi vállalat ez irányú kérése nem jelenthet mást, mintsem rövidesen új modellekkel gazdagodhat majd az Apple laptopok és zenelejátszók köre. Az új Macbookkal kapcsolatban már eddig is sok pletykát lehetett hallani, ám azok egyelőre szimpla találgatásoknak tűntek, ám az iPodokról érkező új keletű hírek könnyen igaznak is bizonyulhatnak.

Ami kétségkívül a legfontosabb vonása lehet az új lejátszóknak, az a nagyobb tárolókapacitás, valamint az alacsonyabb ár. Ha csupán az iPhone 3G sikerét vesszük alapul, ezt a változást akár biztosra is vehetjük. Ez az árcsökkenés a jelenleg 299 dollárért árult 8 gigabájtos iPod touch esetében egy minimum 50 dolláros esést jelenthet. Ugyanakkor egyáltalán nem lenne meglepő, ha a touch-ból mondjuk egy 64 gigás verzió kerülne boltokba. A megnövelt kapacitás igencsak vásárlócsalogató funkció lehetne. Ráadásként pedig arról is hallani, hogy a touch akár GPS-el is gazdagodhat.

Ami az iPod nanót illeti, itt is lehet kapacitásnövekedésre számítani, az eddigi 8 gigás helyett egy dupla akkora, 16 gigabájtos modell várható. Ami szintén nagyon fontos változás lehet, hogy állítólag az eddigi 1.33:1 képméretarány helyett immáron az iPhone 1.5:1 arányával érkezne az új nano. Ráadásként pedig többszínű modellekről is pletykálnak.

A shuffle-lal kapcsolatban sem várható más, mint nagyobb testvérei esetében. Nagyobb és olcsóbb shuffle érhezhet. A számok nyelvére fordítva, egy 4 gigás, körülbelül 49 dollárért árult készülék várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.