Rekordméret

Itt a világ legkisebb 2,5"-es külső winchestere

A Freecom megvalósította a laptophasználók legmerészebb álmait is. Egy tenyérbe simuló, kisméretű ám mégis nagy kapacitású külső vincsit alkotott,

2008.07.30 12:21Z., ma.hu

Az új Freecom Mobile Drive XXS vitán felül a világ legkisebb 2,5 hüvelykes külső merevlemeze. A tartozék súlya csak 155 gram, és az XXS 27%-kal kisebb, mint a versenytársak eddigi modelljei.

A kapacitás azonban nem változott, még mindig 320 gigát képes tárolni ez az aprócska szerkezet. Egyetlen hátránya van csak a kis kütyünek: még mindig csak USB interfészen keresztül használható, sokunknak hiányzik a Firewire támogatás. Le kell szögezni azonban, hogy ez az egyetlen probléma ezzel a külső merevlemezzel.

A Freecom Mobile Drive XXS a hónap végétől kerül forgalomba, a 160 gigás 45, a 250-es 60, míg a 320 gigás modell 80 fontba fog kerülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.