Árukapcsolás

Számítógép a játék mellé

A világ egyik legnagyobb játékfejlesztő cége, az Electronic Arts azt tervezi, hogy a nemsokára megjelenő Crysis Warhead mellé előre szerelt gépeket is kínálnak majd.

2008.07.30 08:05koac, ma.hu

Manapság rengeteget hallani a PC-s játékpiac haldoklásáról. Bár akadnak ellenvélemények is, az biztos, hogy a PC-re kiadott játékok jóval kisebb példányszámban kelnek el, mint a konzolokra készített társaik. Ennek a folyamatnak természetesen a legfőbb katalizátora a kalózkodás. Az illegális letöltött játékok igencsak ártanak az eladásoknak. A kalózkodásnak itta meg a levét a Crytek is, melynek Crysis című játéka a legtöbbet warezolt, vagyis illegálisan letöltött játék lett.

Nos, ehhez a Crysishoz érkezik rövidesen a Warhead névre keresztelt kiegészítő, s ennek kapcsán az Electronic Arts, a játék kiadója úgy döntött elébe megy a dolgoknak és megpróbálja valamivel felrázni a piacot, ezért előre összeállított számítógépeket is piacra dob a játék megjelenésével egy időben. Az ötlet kétségkívül érdekes, és akár még jól is elsülhet, hiszen több szempont alapján is hozhat a konyhára. Egyrészt biztos lesz olyan, akit ez az akció csábít majd a PC-n való komolyabb játék felé, másrészt a jelenleg is ezen a platformon nyomuló fiatalok körében egészen bizonyosan nagy érdeklődés övezi majd azt a gépet, melyet a Crysishoz mellékelnek. Ráadásul mindenki biztos lehet abban, hogy azon a gépen, amin a Crysis fut, minden egyéb játék is futni fog majd.

Sajnos éppen utóbbi tény miatt lehetünk kicsit szkeptikusak az EA akciójával kapcsolatban. Köztudott tény, hogy a piacon jelenlévő játékok közül a Crysis viszi a pálmát, már ami a gépeink megizzasztását illeti. Ebből következően azt várná az ember, hogy a kiadó, ha már ilyen akcióba kezd, akkor egy igazi erőművet fog kínálni játéka mellé. Ehelyett az elmondottak alapján a gépek a 600-800 dolláros árkategóriába fognak esni. Ennyi pénzért maximum olyan gépet lehet jelenleg összeállítani, mely leginkább a játék minimális követelményeinek felel meg. Ha valóban ennyi pénzért akarja ezt az akciót megoldani az EA, akkor az amúgy remek ötlet könnyen a visszájára sülhet el. Meglátjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.