Kibírja-e az ultrabook az extrém hideget?

Világrekord kísérlet a Déli-sarkon

Ben Saunders és Tarka L'Herpiniere sarkkutatók megkezdték világrekord kísérletet jelentő útjukat az antarktiszi Scott's Hutból, s a földrész széléről egészen a sarkkör legdélibb pontjáig utaznak, majd pedig onnan vissza.

2013.11.23 01:30Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Ben még a fogkefék nyelét is levágja, hogy megszabaduljon a szükségtelen tehertől

Az 1800 mérföldes út a világtörténelem leghosszabb, támogatás nélküli sarkköri utazása, egyben a legendás Robert Falcon Scott kapitány emblematikus és szerencsétlenül végződő 1910-12-es Terra Nova expedíciójának első alkalommal történő megismétlése.

Ben sok milliós közönséggel fogja megosztani az utazás minden részletét a 4. generációs Intel Core processzorra épülő ultrabook segítségével, ami lehetővé teszi számára, hogy képeket és videoriportokat közöljön online. Ben egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro ultrabookot és egy Panasonic Toughbook AX2 2 in 1-t visz magával a világ legkiterjedtebb pusztaságába - ez az első számítógépes technológia, amely kutatásra és egyben személyes használatra is szolgál. A nemzetközi csatornák mellett az expedícióról folyamatosan beszámol az Intel Hungary Facebook-oldala és Youtube-csatornája, valamint egy nyereményjáték hívja fel a figyelmet a sarkkutató erőfeszítéseire.



Simon Shipley, az Intel EMEA (Európa, Közel-kelet és Afrika) Kommunikációs Stratégiájának vezetője elmondta: "Bent és Tarkát a legújabb, 4. generációs Intel Core processzor technológiával szereltük fel, ami lehetővé teszi számukra, hogy soha nem látott részletességgel tudjanak beszámolni útjukról. Az Intel 6 hónapja teszteli ezt a technológiát, mivel garantálni szeretnénk, hogy az ultrabook kibírja a legszélsőségesebb időjárási körülményeket is, s hű társa lesz a felfedezőknek kalandjuk során."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.