Tabletek mindenhol

Hogyan maradt majdnem Angliában Liptai Claudia?

A Sony laptopok bemutatóján mesélt viharos élményéről a művésznő.

2013.10.31 14:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Sony a Sztárban Sztár című, TV2-n futó műsor díszletei között, ahol Liptai Claudia személyes élményeivel nyitotta a bemutatót. Az igencsak jó karban levő színésznő kifogta az év viharát Nyugat-Európában, és - elmondása szerint - csak a nála levő tabletnek - illetve az általa elérhető információknak - köszönhetően tudta elérni a visszafelé tartó repülőgépet. Arról ugyan nem beszélt, hogy vajon ő is Sony eszközöket használ-e, de a felütés jó apropót adott a japán vállalat új laptopjai bemutatkozásához.

A hagyományos laptopok funkcióin túl, az érintőképernyő és a digitalizáló toll segítségével az új termékek minden helyzethez tudnak alkalmazkodni, legyen szó jegyzetelésről, szórakozásról, munkahelyi prezentációról vagy kreatív feladatok bemutatásáról, ezt már Jécsi Dávid, a Sony VAIO magyarországi termékmenedzsere közölte a hallgatósággal. Az egyetlen mozdulattal bemutató módba állítható VAIO Fit multi-flip PC érintőképernyőjén Full HD-ben nézhetjük végig a kiválasztott tartalmakat. A 8 megapixeles hátoldali kamera még gyenge fényben is tiszta, részletgazdag felvételeket készít. A digitalizáló tollal és a VAIO Paper applikációval kézzel írt megjegyzéseket, rajzokat készíthetünk, vagy egyszerűen szerkeszthetjük képeket tartalmazó dokumentumainkat is.

Az ultrakönnyű, szétszedhető, 11,6"-os érintőképernyővel rendelkező VAIO Tap 11 a világ legvékonyabb Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező tablet PC-je. A készülékhez tartozó vékony, vezeték nélküli billentyűzet mágnessel kapcsolódik a képernyőhöz, használaton kívül pedig a kijelző védelmét is szolgálja. A billentyűzet kényelmes gépelésre ad lehetőséget akkor is, amikor a képernyő távolabb van a felhasználótól.

A sokoldalú VAIO Tap 11 tablet PC infravörös távirányítóként alkalmas tv-k, házimozik és egyéb, infravörös szenzorral rendelkező készülékek irányítására is. A Window Store-ból ingyenesen letölthető SideView alkalmazás segítségével az új tablet a BRAVIA TV-k második képernyőjeként is funkcionál: böngészhetünk a programok között, érdekes információkat tudhatunk meg a műsorokról és rengeteg más hasznos tartalmat fedezhetünk fel.

A képminőséget mindkét notebook esetében a Triluminos Display for mobile kijelző és Full HD érintőképernyő biztosítja, a vezetékek nélküli tartalommegosztást pedig az egyérintéses (NFC) technológia teszi lehetővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.