Álom vagy valóság

150 millió eladott Playstation 3 a cél

A Sony célja, hogy játékkonzoljának 3-dik verziója, megdöntse az előd, a PS2 eladási mutatóit. Jelen állás szerint igen merésznek tűnik a cég terve.

2008.07.21 19:46koac

Kaz Hirai, a Sony játékkonzol részlegének feje jelentette be, hogy cége a 150 milliós számot tűzte ki célul maga elé, már ami a PS3 eladásokat illeti. Ha sikerülne a cégnek produkálnia ezt a számot, az azt jelentené, hogy tényleg sikerült felülmúlni az elődöt, a Playstation 2-est, amelyből az utóbbi kilenc év során 140 milliót adtak el világszerte. (Az eredeti Playstation 1994-es megjelenés után 102 millió példányban kelt el.)

A kitűzött célt teljesíteni nyílván nem lehetetlen, ám az eddigi mutatók szerint egyáltalán nem lesz könnyű még csak reprodukálni sem az előd hasonló adatait, nemhogy felülmúlni azokat. Húsz hónappal a Playstation 3 piacra kerülése után jelenleg a kitűzött célnak még 10%-át sem sikerült elérni, jelenleg 14.27 millió eladott példánynál tartanak. Persze sok még a bizonytalansági tényező az egyenletben, kérdés, hogy a Microsofttal szembeni árversenynek ki lesz végül a nyertese. Az tény, hogy júniusban PS3-ból dupla annyi fogyott az Egyesült Államokban, mint Xbox 360-ból, ám ehhez hozzájárult a Playstation exkluzív játéknak a Metal Gear Solid 4-nek a megjelenése is.

Elemzők szerint, a Playstation 3-ak eladása jelentősen felgyorsulhat, ha sikerül lényegesen lejjebb szorítani az árukat. Ha sikerülne a jelenlegi 400 dollár helyett 200 alá menni, akkor elképzelhető lenne, a PS2-es gép eladásait produkálni – állítják a hozzáértők. Ezzel a tézissel csak egy bökkenő van, mégpedig az, hogy a PS3-akat a Sony jelenleg is vesztességgel árulja, köszönhetően a bennük található cseppet sem olcsó Blu-ray lejátszónak, és a Cell processzornak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.