Változás a Gmailben

Felhasználóit segíti a Google

Mióta a keresőóriás útjára indította a Gmail szolgáltatását, egyre nő a felhasználók száma. Ennek egyik fontos oka, sok egyéb - például a nagy tárhely - mellett, hogy állandóan kisebb változtatásokat eszközölnek, melyek megkönnyítik a program használatát.

2008.07.18 08:13koac

A változtatás előtt a Gmail automatikusan hozzáadta az új e-mail címeket a kapcsolataink listájához. Ez a szolgáltatás tette lehetővé azt, hogy egy új levél írásakor automatikusan kitöltődjön a címzett mező egy-két karakter begépelése után, megkímélve ezzel minket attól, hogy fejben kelljen tartanunk a címeket, vagy hogy keresgélni kelljen a kapcsolatok között.

Ez természetesen mind szép és jó, ám ennek a szolgáltatásnak hatására – melyet mellesleg nem lehetett kikapcsolni – az emberek címjegyzéke hamar betelt, különösen azoknál a felhasználóknál akik sok e-mailt küldözgettek jobbra-balra. Mostantól ez utóbbiakat egy új címke segíti majd abban, hogy szervezetten tárolják kapcsolataik címét. Mindenki, akivel levelezünk bekerül majd a Suggested Contacts, azaz az Ajánlott kapcsolatok listára, ahonnan mi magunk dönthetjük majd el, hogy beemeljük -e őket a rendes listánkra, vagy hagyjuk azokat eltűnni az éterben.

Ezzel szemben, ha a Gmail-re bízzuk a döntést, ő azokat a címeket teszi majd a permanens listára, amelyekre legalább 5 levelet küldtünk. Ha viszont nem ezt az opciót választjuk, a címek az ajánlott kapcsolatok listáról továbbra is automatikusan kitöltődnek majd levélírás közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.