Hazai termék

Fordított áfa az IT-kiskereskedelemben

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára jelentette be, hogy a magyar kormány bevezeti a fordított áfát az informatikai eszközök kiskereskedelmében.

2013.09.13 11:51ma.hu

Az IVSZ (Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége) MENTA 2013 konferencián jelentette be Vályi-Nagy Vilmos Győrben, hogy a magyar kormány bevezeti a fordított áfát az informatikai eszközök kiskereskedelmében. Az államtitkár hangsúlyozta: a tervezett intézkedés élvezi a brüsszeli döntéshozók támogatását - írta a Computerworld.

A fordított áfa bevezetésétől a magyar kormány növekvő adóbevételeket és az ágazat kifehéredését várja. A szükséges jogszabályok előkészítése megkezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.