Hawaii-szigetek túraútvonalainak panorámafelvétei

A Nagy Sziget ösvényeivel bővül a Google Street View

Hamarosan a Hawaii-sziget túraösvényeinek panorámafelvételeivel bővül a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View.

2013.06.28 18:45MTI

A keresőóriás egy túraszervezéssel foglalkozó helyi cégnek adja kölcsön speciális, hátra erősíthető kameráit, hogy azokkal panorámafelvételeket készítsenek az Egyesült Államok Hawaii államának legdélebbi és legnagyobb kiterjedésű szigetének számító Nagy Sziget túraösvényeiről.

A képek a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazásában és a szigetcsoport népszerűsítésével foglalkozó Hawaii Visitors and Convention Bureau (HVCB) honlapján (gohawaii.com) lesznek elérhetőek.

A projektben részt vevő cég emberei a tervek szerint a Nagy Sziget több mint húsz természetvédelmi és nemzeti parkját behálózó ösvényen fognak végigsétálni szeptemberig. A képeket várhatóan az év végén, vagy 2014-én elején teszik elérhetővé a felhasználók számára. A HVCB tervei szerint a projektet idővel a szigetcsoport más részeire is kiterjesztik.

A hawaii projekt a Google nemrég meghirdetett új kezdeményezésének kísérleti programja: a keresőóriás ugyanis magánszervezetek, egyetemek, turisztikai hivatalok, vagy akár tudósok jelentkezését várja, hogy segítségükkel tovább gazdagítsa utcanézeti alkalmazásának képanyagát.

A cég speciális kamerákat - ez egy számítógép, amelyből toronyszerűen nyúlik a magasba egy kamerákkal teletűzdelt gömb - fog szétosztani a jelentkezők között. A kamerák 2,5 másodperceként készítenek felvételeket minden irányban. A kezdeményezés további részleteit később fogják nyilvánosságra hozni.

2007-es indulása óta a Google Street View jelentősen kiterjesztette repertoárját, így a felhasználók ma már az óceánfenéken, az amazonasi esőerdőben és az Északi-sarkvidéken is tehetnek virtuális túrákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.