Az LG víziója

Interaktivitás és érintésvezérlés - a mobiltelefonok jövője

Az interaktivitásé és a stylussal való irányítás helyett az érintéssel való vezérlésé a jövő - állítja az LG, és ez bizony rímel arra a hírre, ami nem olyan régen jelent meg rovatunkban.

2008.07.03 18:55Z., ma.hu

Az egyszerűen használható kezelőfelület az elektronikai eszközök egyik legfontosabb olyan tulajdonsága, amelyre az emberek odafigyelnek vásárlás során, és amelyet az okos gyártók is szem előtt tartanak egy-egy termék megalkotásakor. A szórakoztató elektronikai termékek esetében a kezelőfelület sokkal fontosabb, mint bármely más típusú termék esetében, mivel ezek az eszközök napjainkban már rengeteg funkciót tartalmaznak. Felmérések szerint néhány vásárló soha nem ismeri meg, vagy legalábbis nem használja elektronikai termékének minden funkcióját.

Az interaktivitás kulcsfontosságú tényező az elektronikai termékek kezelőfelületének fejlesztésében. Interaktivitás nem csak emberek között létezhet, hanem ember és készülék, és napjainkban már készülék és készülék között is. Az érintésvezérlésen alapuló technológiának nagy szerepe van az elektronikai értelemben vett interaktivitásban.

Erre számos elektronikai terméknél találunk példát, köztük a mobilkommunikációs szakma egyik vezető gyártójaként és divatdiktátoraként ismert LG Electronics készülékeiben is. Az LG Chocolate érintőgombos mobiltelefon 18 millió értékesített darabja után a cég tovább fejlesztette érintésalapú technológiáját és más termékcsoportban is alkalmazta azért, hogy fejlett kezelőfelületet és interaktivitást nyújthasson vásárlóinak világszerte.

Az interaktivitás azonban többről szól, mint pusztán az érintés. Az interaktivitás és az érintőtechnológia kombinációja valójában a mobilkommunikációs iparág előre mutató trendje, amely részben az idén piacra került LG KF600 telefonnak is köszönhető. Az LG KF600 érintőtechnológiával és interaktív kezelőfelülettel rendelkezik annak érdekében, hogy a készülék kezelése valóban felhasználóbarát élmény legyen.


A telefon egyedi érintésvezérelt navigációs menüjében mindig a használatban lévő funkciónak megfelelő virtuális gombokat láthatjuk, amelyek visszajelzéssel reagálnak érintésünkre. Az LG KF600 első ránézésre egy hagyományos csúszkamobil, de a fő kijelző alatt található érintésvezérelt InteractPaden virtuális gombokat találunk a fizikai billentyűzet helyett.

Az LG KF600 InteractPad-je az érintésalapú mobiltechnológia valódi „lelke”. Míg más mobiltelefonok csak érintőtechnológiát alkalmaznak, addig az LG az egyetlen olyan cég, amely képes az aktuális technológiai trendeken túl valódi fejlesztésekkel előállni a kezelőfelületek területén.

„Az érintőtechnológia tovább erősíti az interaktivitás szerepét az elektronikában, így a mobiltelefonok világában is” – mondta Alan S. Song az LG Electronics Magyar Kft. ügyvezető igazgatója. „Példának okáért itt van az LG egyik legújabb terméke, az LG KF600. Mindössze egyetlen érintés és az InteractPad lehetővé teszi számunkra, hogy könnyedén hozzáférhessünk a kívánt funkcióhoz. Ráadásul még örömünket is leljük benne!”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.