A Kaspersky Lab leleplezte őket

Internetes szerencsejátékra szakosodtak a kiberbűnözők

A Kaspersky Lab szakértői szerint ez volt az első 64 bites Microsoft Windows 7-re írt, érvényes digitális aláírással ellátott trójai program.

2013.04.17 14:06MTI

A Kaspersky Lab internetes biztonsági szoftverfejlesztő vállalat azonosította az online szerencsejáték és játékfejlesztő ágazatra szakosodott, Winnti néven elhíresült kiberbűnözői csoportot - tájékoztatott szerdán a cég.

A 2009 óta működő csoport a digitális tanúsítványok, valamint a játékfejlesztők szellemi tulajdonának, például az online játékok forráskódjának eltulajdonítására szakosodott. A Kaspersky Lab szakemberei egy trójai kártevő azonosítása, 2011 ősze óta figyelték a Winnti csoport tevékenységét. A Kaspersky Lab szakértői szerint ez volt az első 64 bites Microsoft Windows 7-re írt, érvényes digitális aláírással ellátott trójai program.

A Winnti csoport tevékenységének elemzésével fény derült arra, hogy több mint 30 vezető, online játékot fejlesztő vállalat bizalmas adatait kémlelték ki Délkelet-Ázsiában, illetve Németország, az Egyesült Államok, Japán, Kína, Oroszország, Brazília, Peru és Fehéroroszország területén.

A kiberkémkedés mellett a Winnti számos bűncselekményt is elkövetett: az ellopott játékforráskódok alapján saját szerverekre telepített játékok üzemeltetése mellett olyan módszert is kidolgoztak, amellyel a játékokban használt virtuális pénzt valódi pénzre tudták átváltani.

A Kaspersky Lab szakértői az online játékfejlesztő vállalatokkal együttműködve dolgoznak az ellopott digitális tanúsítványok visszavonásán és újabb kiberkémkedési akciók megelőzésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.