Európai Bizottság

Félmilliárd eurós büntetés a Microsoftnak

Az Európai Bizottság 561 millió euró büntetést szabott ki a Microsoftra, amiért a vállalat nem tette lehetővé felhasználóinak a szabad böngészőválasztást.

2013.03.06 13:06MTI

A bizottság közleményében hangsúlyozza: ez az első eset, hogy a bizottság azért szab ki büntetést egy vállalatra, mert az a saját maga által vállalt kötelezettséget sérti meg. 

A Microsoft nem vitatta, hogy 2011 májusa és 2012 júliusa között a Windows 7 egyes szervízcsomaggal frissített változatát használók számára nem jelent meg a böngészőválasztás lehetőségét felkínáló ablak, de azzal védekezett, hogy ez nem volt szándékos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.