13,65 dolláros kivásárlási árfolyam

Zárt részvénytársasággá alakul a Dell

A Dell Inc. számítógépgyártó konszern zárt részvénytársasággá alakul tőzsdei kivásárlás keretében a cég alapítója, Michael Dell, a Silver Lake befektető társaság és a Microsoft Corp. közreműködésével - írja a The Wall Street Journal üzleti napilap All Things Digital blogja.

2013.02.05 16:59MTI

A konszern alapítója, Michael Dell és a Silver Lake 13,65 dolláros részvényárfolyamon 24,4 milliárd dollár készpénzért vásárolja ki a tőzsdén forgó részvények tulajdonosait.

A 13,65 dolláros kivásárlási árfolyam 25,5 százalékos prémiumot jelent a Dell részvénynek a kivásárlási szándék bejelentése előtti utolsó, január 11-i záróárfolyamához képest.

A kivásárlást Michael Dell 11,3 milliárd dollár készpénzzel, valamint a Silver Lake, Michael Dell saját MSD Capital befektetési társasága szintén készpénzzel finanszírozza. A teljes összeg előteremtéséhez a Band of America Merrill Lynch, a Barclays, a Credit Suisse és RBC Capital Markets pénzintézetek korábbi hitelkeretek meghosszabbításával és készpénzzel járulnak hozzá, csakúgy, mint a Microsoft, amely 2 milliárd dolláros hitellel támogatja a kivásárlást.

A tranzakció lezárása a Dell 2014-es pénzügyi éve második negyedévének végén várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.