Új Dimenzió - Vimensio

Nevezz a világ legkönnyebb versenyére!

A Vimensio segítségével bárki képes három dimenziós terek, szimulációk vagy éppen interaktív alkalmazások elkészítésére komolyabb 3D ismeretek vagy programozói tudás nélkül. Az új szoftver kipróbálására versenyt hirdettek, ahol bárki ingyenes nevezés mellett megtervezheti saját 3D Virtual Reality alkalmazását, legyen az akár autóversennyel, kirándulással vagy éppen építészettel kapcsolatos.

2012.11.18 08:02ma.hu

Kreatív fiatalok számára hirdet ötletversenyt a Leonar3do, a számos szakmai díjat nyert háromdimenziós rajzoló szoftver magyar fejlesztőcsapata. November 20-ig várják az egymillió forint összdíjazású versenyre az érdeklődők jelentkezését, akiknek még sok éves tapasztalattal sem kell rendelkezniük, ugyanis a szoftvert a programozói tudás nélkül is bárki használhatja.

A Leonar3do a világon az első komplex virtuális valóság-termék, amellyel egy hagyományos személyi számítógépet is komplett interaktív 3D-s konfigurációvá alakíthatunk át. A monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a háromdimenziós szemüveg és egér helyzetét, így mindig a felhasználó fejpozíciójához megfelelő, valós benyomást keltő kép keletkezik. A termék segítségével gyakorlatilag a monitor előtti térben lehet például rajzolni, tervezni, képekkel tudunk interakcióba lépni, hiszen térbeli kiterjedést kapnak.

A versenyen való részvételhez tehát nem szükséges programozói tudás; a pre release állapotban lévő, a Leonar3Do technológiát használó Vimensio a világ legjobb, legkönnyebb és legélvezetesebb 3D oktatási szoftvere, amivel nemcsak oktatni és tanulni, hanem 3D oktatási tartalmat létrehozni is lehet. A termék hivatalos bejelentése és forgalomba hozatala 2013 januárja. Magyar fejlesztőknek kínálkozik most az a különleges lehetőség, hogy ötleteiket beépíthessék egy egyedülálló termék fejlesztésébe. A feladat olyan edukációs programok lefejlesztése, amelyet később különböző felsőoktatási intézmények használhatnak demonstrációs céllal.

November 20-ig várják tehát a szervezők a versenyzők jelentkezését. A legjobb ötleteket egy háromnapos rendezvényen, a Vimensio Mobil Weekend-en meg is valósítják, ahol szakavatott mentorok segítik majd a versenyzőket az alkotásban, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A legjobb csapat 500.000 forinttal lesz gazdagabb, de számtalan különdíjjal is jutalmazzák a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzőket.

A rendezvény három napja alatt a versenyen kívül számtalan előadást is meghallgathatnak a versenyzők a 3D technológiát érintő témákban. A 3D Kreatív Innovációs Klaszterral együttműködve 2012. november 22-én 14.30-tól "3D MOST!- Az oktatás új dimenziója" címmel szakmai nap várja az érdeklődőket.

A verseny szabályai és további részletek a verseny honlapján http://www.mobilweekend.hu/, valamint a Facebook rajongói oldalán találhatóak.


A rendezvény időpontja: 2012. november 22-24.

Helyszín: Budapest Kommunikációs Főiskola, Rózsa utcai campus

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.