A tejes dobozok ideje lejárt

Eltűnt gyerekeket hoz fel a 404-es hiba

Íme egy forradalmian új kezdeményezés, ami az eddig bosszantó jelenséget valami nagyon hasznossá varázsolja.

2012.09.27 17:50Konrád - ma.hu
freedigitalphotos.net

Böngészés közben gyakran előfordul, hogy a 404-es hibával találkozunk, azaz a böngésző nem találja meg az általunk keresett oldalt. Egy új kezdeményezésnek köszönhetően ez az egyébként bosszantó üzenet mostantól egészen új tartalmat kap. A NotFound Projekthez csatlakozó weboldalak esetében mostantól a hibaüzenet mellé egy olyan gyermek képe is megjelenik a monitorunkon, akit szintén nem találnak.

A könnyen installálható modul folyamatos kapcsolatban van a csellengő gyerekek sajnos egyre gyakrabban frissített adatbázisával. A Missing Children Europe és a Child Focus összefogásával indított projekt egyelőre az EU eltűnt gyermekeinek előkerülését segíti elő ezzel az új módszerrel, de várhatóan gyorsan világméretű kezdeményezéssé növi magát.

A crowdsourcing felfogásnak és az internetet használó millióknak köszönhetően az eddig bosszantó jelenség egy erős és hatékony keresővé nőheti ki magát, ami családokat egyesíthet újra. A közösségi hálózatokat már most is használják eltűnt személyek keresésére, de így azok is segíthetnek megtalálni egy eltűnt gyereket, akik nem élnek aktív Facebook-életet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.